YOGA

BALANS IN
BODY & MIND

BALANS IN BODY & MIND

De praktijk is gelegen op een prachtige locatie in Leeuwarden. Deze locatie is een oase aan rust en ruimte, ideaal om te ontspannen, ideaal om te werken aan een betere gezondheid. Yoga is een hele mooie tool die ik gebruik om aan gezondheid te werken in één-op-één sessies of in workshops. Er zijn verschillende vormen van yoga, met ieder een ander doel.

YOGASTIJLEN

ACTIEVE HATHA VINYASA YOGA

Actieve Yang yoga is een dynamische vorm van yoga gebaseerd op spierkracht en uithoudingsvermogen en verbetert je flexibiliteit en mobiliteit. Verschillende houdingen wisselen elkaar af op het ritme van de ademhaling, waardoor er een flow in de les ontstaat. Met je aandacht bij je lichaam zoeken we de weerstand op, met respect voor je lichaam. Je daagt jezelf uit, maar respecteer je grenzen.

ONTSPANNEN YIN YOGA

Yin yoga is de ultieme tegenhanger van ons drukke leven in een gehaaste maatschappij. De diepe ontspanning zorgt ervoor dat je lichaam beter kan herstellen, het geeft een beter herstel van spierpijn na actieve sporten. Yin yoga is een zachte, rustgevende vorm van yoga en geeft een diepe ontspanning. Bij Yin yoga ligt de aandacht bij het ontspannen van de spieren en het fascia (bindweefsel). Bij Yin yoga zijn er veel liggende en zittende houdingen waarbij gebruik wordt gemaakt van props, zoals bolsters, kussens, dekentjes, yogablokken, om de houding aan te passen aan jouw lichaam, waardoor jij voor 3-5 minuten de ontspanning kan vinden in de houding, om zo de diepere lagen in je lichaam te kunnen aanspreken.

RESTORATIVE YOGA

Restorative yoga: ‘to restore’ is herstellen, restorative yoga is een herstellende vorm van yoga, waarbij de verzadiging van al het ‘moeten’, prikkels en vormen van stress van buitenaf, op een zachte manier hersteld worden door de weg naar binnen te vinden op zoek naar de rust die zich daar bevindt.

Bij Restorative yoga ligt de aandacht op de ademhaling om zo optimaal in het moment te kunnen zijn en volledig te kunnen ontspannen. Zo ben je zelf in staat om echt los te laten wat je niet meer nodig hebt.

Als je regelmatig Restorative Yoga beoefent, bouw je een relatie op met de stilte, waar deze eens ongemakkelijk was, zal het een goede vriend worden. Dat je in de drukte, stress van de dag altijd naar die plek kunt gaan om je balans te hervinden. Bij Restorative yoga draait het om volledige ontspanning van je lichaam, zodat je lichaam op een diep niveau het herstellend vermogen kan ondersteunen. Om dit te kunnen realiseren wordt er veel gebruik gemaakt van props, zoals bolsters, kussens, dekentjes, yogablokken. In iedere ontspannen Yin yogales zitten ook Restorative houdingen.

YOGA NIDRA

Het is een diepe geleide ontspanning waarbij je je bewustzijn brengt tussen waken en slapen, waardoor je in een ongekend diepe ontspanning komt. Je bereikt hiermee een diepe droomloze slaap waarbij je bewust aanwezig bent, met op de achtergrond de verbinding met de omgeving. Door deze diepe ontspanning ontstaan theta en delta hersengolven, dit zijn de frequenties waarin ervaringen en herinneringen worden verwerkt. De spierspanning en de stress in je lichaam neemt af. Eén uur van deze yoga zou staan voor 4 uur slaap. Yoga Nidra heeft een zeer helende werking op lichaam en geest en echt iedereen kan het!

liefs Jennet

error: Content is protected !!

GEZONDHEID BEGINT BIJ ZELFCARE

Laat je inspireren en ontvang met enige regelmaat tips over het verbeteren van je gezondheid op een natuurlijke manier!

Bedankt voor je aanmelding. Ik beloof dat ik je niet zal SPAMMEN.