YOGA

BALANS IN
BODY & MIND

BALANS IN BODY & MIND

Op een prachtige locatie in Leeuwarden staat de yogastudio van Yoga Veer. Deze locatie is een oase aan rust en ruimte, ideaal voor yoga, ideaal om te ontspannen. Je kunt hier deelnemen aan een actieve Hatha Vinyasa yogales of een ontspannen Yin yogales of deelnemen aan de workshops die er regelmatig gegeven worden. Yoga is een hele mooie tool om dichter bij jezelf te komen en om aan je gezondheid te werken.

Yoga is een essentieel onderdeel van mijn Feelgood-methode. Bij Yoga Veer volg je losse lessen and that’s it. Als je meer wilt om het beste uit jezelf te halen, dan kan dat! Lees dan meer over Feelgood coaching.

YOGASTIJLEN

ACTIEVE HATHA VINYASA YOGA

Actieve Yang yoga is een dynamische vorm van yoga gebaseerd op spierkracht en uithoudingsvermogen en verbetert je flexibiliteit en mobiliteit. Verschillende houdingen wisselen elkaar af op het ritme van de ademhaling, waardoor er een flow in de les ontstaat. Met je aandacht bij je lichaam zoeken we de weerstand op, met respect voor je lichaam. Je daagt jezelf uit, maar respecteer je grenzen.

ONTSPANNEN YIN YOGA

Yin yoga is de ultieme tegenhanger van ons drukke leven in een gehaaste maatschappij. De diepe ontspanning zorgt ervoor dat je lichaam beter kan herstellen, het geeft een beter herstel van spierpijn na actieve sporten. Yin yoga is een zachte, rustgevende vorm van yoga en geeft een diepe ontspanning. Bij Yin yoga ligt de aandacht bij het ontspannen van de spieren en het fascia (bindweefsel). Bij Yin yoga zijn er veel liggende en zittende houdingen waarbij gebruik wordt gemaakt van props, zoals bolsters, kussens, dekentjes, yogablokken, om de houding aan te passen aan jouw lichaam, waardoor jij voor 3-5 minuten de ontspanning kan vinden in de houding, om zo de diepere lagen in je lichaam te kunnen aanspreken.

RESTORATIVE YOGA

Restorative yoga: ‘to restore’ is herstellen, restorative yoga is een herstellende vorm van yoga, waarbij de verzadiging van al het ‘moeten’, prikkels en vormen van stress van buitenaf, op een zachte manier hersteld worden door de weg naar binnen te vinden op zoek naar de rust die zich daar bevindt.

Bij Restorative yoga ligt de aandacht op de ademhaling om zo optimaal in het moment te kunnen zijn en volledig te kunnen ontspannen. Zo ben je zelf in staat om echt los te laten wat je niet meer nodig hebt.

Als je regelmatig Restorative Yoga beoefent, bouw je een relatie op met de stilte, waar deze eens ongemakkelijk was, zal het een goede vriend worden. Dat je in de drukte, stress van de dag altijd naar die plek kunt gaan om je balans te hervinden. Bij Restorative yoga draait het om volledige ontspanning van je lichaam, zodat je lichaam op een diep niveau het herstellend vermogen kan ondersteunen. Om dit te kunnen realiseren wordt er veel gebruik gemaakt van props, zoals bolsters, kussens, dekentjes, yogablokken. In iedere ontspannen Yin yogales zitten ook Restorative houdingen.

YOGA NIDRA

Het is een diepe geleide ontspanning waarbij je je bewustzijn brengt tussen waken en slapen, waardoor je in een ongekend diepe ontspanning komt. Je bereikt hiermee een diepe droomloze slaap waarbij je bewust aanwezig bent, met op de achtergrond de verbinding met de omgeving. Door deze diepe ontspanning ontstaan theta en delta hersengolven, dit zijn de frequenties waarin ervaringen en herinneringen worden verwerkt. De spierspanning en de stress in je lichaam neemt af. Eén uur van deze yoga zou staan voor 4 uur slaap. Yoga Nidra heeft een zeer helende werking op lichaam en geest en echt iedereen kan het!

YOGALES OF ÉÉN-OP-ÉÉN

Woon je in de buurt van Leeuwarden dan is het makkelijker om op regelmatige basis een yogales te volgen in de prachtige yogastudio. In een rustige en groene omgeving, waar je je echt even helemaal ergens anders waant. Kom je voor een persoonlijk traject, dan werken we één-op-één en combineren we houdingen met een coachingssessie, ook in deze prachtige ruimte.

liefs Jennet

error: Content is protected !!

WERK AAN GEZOND GELUK & SUCCES!

Laat je inspireren met Feelgoodnews en ontvang maandelijks tips en info over hoe voeding, vitaminen, ontspanning, leefstijl en je mindset kunnen bijdragen aan jouw Gezond Geluk & Succes in je leven!

Bedankt dat je je hebt aangemeld voor de nieuwsbrief, je vindt me 1x per maand in je mailbox! Mis je me? Check dan je SPAM, misschien ben ik daar terecht gekomen. Enjoy!