VOEDING &
LEEFSTIJL

voed je lichaam
en geest

JE BENT WAT JE EET, DENKT EN DOET

Je voeding is de brandstof voor je lichaam. Zorg je voor goede brandstof, dan kan je lichaam optimaal functioneren. Belastende voeding met toxines zorgen voor stress in je cellen en verstoren processen in je lichaam. Zorg jij goed voor je lichaam, dan zorgt je lichaam goed voor jou!

We weten allemaal dat we gezond moeten eten met voldoende groente en fruit, maar doe je dat ook? Gezonde (biologische) voeding is de basis, maar soms is dat niet genoeg en heb je extra vitaminen en mineralen nodig om terug naar die basis te gaan en te herstellen van een burn-out, hormonaal disbalans, vervelende vage klachten, vruchtbaarheidsproblemen en noem maar op

liefs Jennet

BURN-OUT HERSTEL

Een burn-out is niet een kwestie van even bijslapen, in de aanloop van je burn-out heb je niet alleen je energiespaarpot geplunderd, maar ook op je vitaminen en mineralen potje. Mentale stress geeft stress op celniveau en eet als het ware je vitaminen en mineralen op en zo raken belangrijke processen in je lichaam verstoord. Dit heeft ook effect op jouw manier van denken en hoe je je voelt. Bij een burn-out wordt daar vaak niet over gesproken. Het onderzoeken en aanvullen van je tekorten zorgt ervoor dat je sneller herstelt van je burn-out, want wat je eet heeft direct effect op hoe jij je voelt en zelf de manier waarom je denkt. Een gezonde basis houdt je gezond, zodat je die burn-out voorkomt of maar één keer doet.


ººLET FOOD BE THY MEDICINE AND MEDICINE BE THY FOODºº

Hippocrates

HORMOONBALANS

Je voeding en je leefsstijl is heel belangrijk voor je hormoonhuishouding. een verstoring in je hormoonhuishouding heeft vaak al een langere aanloop periode gehad. Door stress, toxines uit voeding en je leefomgeving, een ongezond leefritme, ontstaan er diverse klachten zoals: onregelmatige mensturatiecyclus, pijn rondom de mensturatie, stemmingswisselingen, darmproblemen, snaaigedrag, moe, slecht slapen, depressief, overgangsklachten, maar ook vruchtbaarheidsproblemen. Wanneer je ouder wordt en je eierstokken met pensioen gaan, verandert er ook heel veel in je hormoonhuishouding. Als in de aanloop van een overgang er al een disbalans is opgebouwd, dan zijn er geen reserves meer om een overgang op te vangen.Met inzicht in jou hormoonbalans kan je met onder andere voeding en suppletie de synergie weer terugbrengen tussen je hormonen.

VRUCHTBAARHEID

Voor een optimale vruchtbaarheid in voorbereiding op een zwangerschap zou het perfect zijn als jij al een 5-sterren resort hebt in je baarmoeder en dat je lichaam helemaal in balans is voordat je zwanger bent. Geen tekorten aan vitaminen en mineralen, om zo jouw kindje het allerbeste te geven. Maar ook voor jezelf, zodat jij fluitend door je zwangerschap gaat en je goed blijft voelen. Voeding en vitaminen kunnen een goede eicelkwaliteit ondersteunen, de opbouw van je baarmoeder slijmvlies verbeteren en je hormonen optimaal in balans brengen.

liefs Jennet

DE FEELGOOD-METHODE

Ik bekijk jouw persoonlijke situatie vanuit een groter geheel en ik leg voor jou de verbanden. Je lichaam en je geest hebben een uitwerking op elkaar, dit kan negatief, maar ook positief! Goed nieuws! Voor een effectief en blijvend herstel gaan we aan de slag met meerdere aspecten. Als Orthomoleculair therapeut, yogadocent, hormoonspecialist en ervaringsdeskundige (burn-out, vruchtbaarheidsproblemen en miskramen), maak ik met mijn FEELGOOD-methode gebruik van:

1) ONTSPANNING EN YOGA

Stress is #1 van heel veel klachten en ziekte (erg en minder erg). Stress, met name chronische stress zorgt voor disbalans in je hormoonhuishouding en tekorten aan vitaminen. In ieder pakket zitten 3 yogalessen of 1 XL workshop.

2) VOEDING EN LEEFSTIJL

Wat is nou écht goed voor je en wat niet? Is jouw voedingspatroon echt zo gezond als je denkt? Doe jij wat goed voor je is of ga je herhaaldelijk over grenzen tegen beter weten in? Je voeding en je leefstijl bepalen je gezondheid en daarmee je geluk.

3) VITAMINEN- EN MINERALENCHECK

Vitaminen, mineralen en goede vetten zijn essentiële grondstoffen die nodig zijn voor een goed functionerende lichaam en geest. Tekorten kunnen ernstige gevolgen hebben voor jong en oud. We kijken naar de balans in je lichaam en vullen aan waar nodig is!

4) HORMOONBALANSCHECK

Hormonen staan het hoogst in hiërarchie in je lichaam, zó belangrijk zijn ze dus! Als je hormonen uit balans zijn, dan merk je dat aan vervelende uiteenlopende klachten (erg, minder erg). Fysiologische, mentale en chemische stress zorgen allemaal voor een hormonaal disbalans, we gaan werken aan een hormonaal balans.

5) MINDSET

Mindset is everything! Je (positieve) mindset bepaalt je geluk! Dus meer positiviteit in je leven!

ººHEB JE GEEN IDEE WAAR JE MOET BEGINNEN?
SAMEN KOMEN WE ER WEL UIT!ºº

Eerst even kennis maken via de app, mail of skype?
Je bent welkom!

Word de beste versie van jezelf

error: Content is protected !!

NATUURLIJK GEZOND GELUK

Laat je met enige regelmaat, maar niet té vaak, inspireren door tips en info over hoe voeding, vitaminen, ontspanning, leefstijl en je mindset kunnen bijdragen aan het Gezond Geluk & Succes in jouw leven!

Bedankt dat je je hebt aangemeld voor de nieuwsbrief, je vindt me +/- 1x per maand in je mailbox! Mis je me? Check dan je SPAM, misschien ben ik daar terecht gekomen. Enjoy!