NATUURLIJK
GEZOND

DE KRACHT VAN DE NATUUR

Orthomoleculaire epigenetische therapie. Het klinkt interessant, het is een hele mond vol en je breekt er je tong over. Maar wat houdt het nu eigenlijk in?

Orthos komt uit het Grieks en betekent: juist, recht of gezond, en moleculair staat voor de cellen van het lichaam. In de basis gaat Othomoleculaire geneeskunde uit van de oorzaak van een symptoom of ziekte en behandelt deze op een natuurlijk manier zonder medicijnen. Orthomoleculaire therapie is wetenschappelijk onderbouwd. Je zou ook kunnen zeggen: geneeskunde zonder het gebruik van medicijnen. Als je de oorzaak van de klacht wegneemt verdwijnen ook de symptomen. Je maakt het lichaam sterk, brengt het weer in balans en ondersteunt het op een natuurlijke manier in het oplossen van het probleem. Een orthomoleculaire aanpak is een aanpak voor de lange termijn, die de gezondheid en de kwaliteit het leven verbetert, en daarmee het geluk ten goede komt. In de meeste situaties is een klacht op te lossen met een orthomoleculaire aanpak.

De reguliere geneeskunde heeft een andere benadering, waar de symptomen behandeld worden met medicijnen en de oorspronkelijke klacht blijft bestaan, maar wordt onderdrukt. Er wordt niks opgelost en het lichaam blijft uit balans en wordt juist alleen nog maar meer uit balans gebracht. Medicijnen hebben het nadeel dat ze vervelende bijwerkingen hebben. In sommige (levensbedreigende) gevallen is medicatie wel noodzakelijk, gelukkig is die mogelijkheid er ook. Maar als het niet hoeft liever niet.

Jennet werkt volgens haar eigen ontwikkelde Feelgood-methode, waarin voeding, vitaminen, ontspanning, yoga, leefstijl, ademhaling en mindset gecombineerd worden om lichamelijke en psychische klachten te verhelpen.

OVERRULE JE GENEN

Vergelijk je DNA als de hardware van je computer en je genen met de software (de programma’s). Mensen denken vaak dat als iets in je genen zit, dat dan ook per definitie tot uiting komt. Maar dit is onjuist. Dit noemen we epigenetica. Je genen zijn programmaatjes die je kunt openen en sluiten. Een orthomoleculaire aanpak zorgt ervoor dat programma’s gesloten blijven en genen niet tot expressie komen. Bijvoorbeeld, als je aanleg hebt voor overgewicht wil dit niet betekenen dat je overgewicht zult hebben. Onder andere je leefstijl, voedingspatroon en stressmanagement hebben hier invloed op.

 

Het oplossen van een probleem is niet altijd makkelijk, soms kun je vastzitten in een vicieuze cirkel of zit er een foutje in de hardware. Als FEELGOOD-coach bekijk ik samen met jou hoe we jouw probleem kunnen aanpakken en oplossen. Soms zijn lichamelijke gezondheidsproblemen niet geheel op te lossen, maar zit de oplossing in de mindset. Ik bekijk jouw persoonlijke situatie vanuit een groter geheel en ik leg voor jou de verbanden. Je lichaam en je geest hebben een uitwerking op elkaar, dit kan negatief, maar ook positief! Goed nieuws! Voor een effectief en blijvend herstel maak ik gebruik van mijn FEELGOOD-methode. It’s up to you!

DE FEELGOOD-METHODE

Ik bekijk jouw persoonlijke situatie vanuit een groter geheel en ik leg voor jou de verbanden. Je lichaam en je geest hebben een uitwerking op elkaar, dit kan negatief, maar ook positief! Goed nieuws! Voor een effectief en blijvend herstel gaan we aan de slag met meerdere aspecten. Als Orthomoleculair therapeut, voedings- en suppletie-adviseur, yogadocent, hormoonspecialist en ervaringsdeskundige (burn-out, hormonaal disbalans), maak ik met mijn FEELGOOD-methode gebruik van:

1) VOEDING EN LEEFSTIJL

Wat is nou écht goed voor je en wat niet? Is jouw voedingspatroon echt zo gezond als je denkt? Doe jij wat goed voor je is of ga je herhaaldelijk over grenzen tegen beter weten in? Je voeding en je leefstijl bepalen je gezondheid en daarmee je geluk.

2) VITAMINEN

Vitaminen, mineralen en goede vetten zijn essentiële grondstoffen die nodig zijn voor een goed functionerende lichaam en geest. Tekorten kunnen ernstige gevolgen hebben voor jong en oud. We kijken naar de balans in je lichaam en vullen aan waar nodig is!

3) ONTSPANNING EN ADEMHALING

Stress is #1 van heel veel klachten en ziekte (erg en minder erg). Stress, met name chronische stress zorgt voor disbalans in je hormoonhuishouding en tekorten aan vitaminen. Stress zorgt ervoor dat je immuunsysteem niet goed z’n werk kan doen. Stressreductie, yoga en meditatie zijn belangrijke onderdelen van de Feelgood-methode. Passende oefeningen krijg je mee voor thuis.

4) HORMOONBALANS

Hormonen staan het hoogst in hiërarchie in je lichaam, zó belangrijk zijn ze dus! Als je hormonen uit balans zijn, dan merk je dat aan vervelende uiteenlopende klachten (erg, minder erg). Fysiologische, mentale en chemische stress zorgen allemaal voor een hormonaal disbalans, we gaan werken aan een hormonaal balans.

5) MINDSET

Mindset is everything! Loskomen van beperkende patronen en overtuigingen. Je (positieve) mindset bepaalt je geluk! Als jij denkt dat je een probleem hebt, dan hebt je een probleem. Als je denkt dat je geen probleem hebt, dan heb je geen probleem. Dus meer positiviteit in je leven!

INVESTEER IN JEZELF

Voor een afspraak wordt tijd gereserveerd. Mocht je verhinderd zijn kun je een afspraak tot minimaal 24 uur van te voren kostenloos verplaatsen. Na die tijd wordt het hele consult in rekening gebracht.

Het is mogelijk conculten via skype te doen.

EERSTE CONSULT

90 minuten (intake + consult) – € 150

_

VERVOLG CONSULT

60 minuten – € 125

_

KORT CONSULT

max. 30 minuten – € 70

_

TELEFONISCH CONSULT

per 15 minuten – € 35

error: Content is protected !!

WERK AAN GEZOND GELUK & SUCCES!

Laat je inspireren met Feelgoodnews en ontvang maandelijks tips en info over hoe voeding, vitaminen, ontspanning, leefstijl en je mindset kunnen bijdragen aan jouw Gezond Geluk & Succes in je leven!

Bedankt dat je je hebt aangemeld voor de nieuwsbrief, je vindt me 1x per maand in je mailbox! Mis je me? Check dan je SPAM, misschien ben ik daar terecht gekomen. Enjoy!