GEZOND
GELUK

NATUURLIJK GEZOND GELUK

Gezond Geluk betekent niet dat je gelukkig móet zijn. Gezond Geluk betekent dat alle onderdelen in je leven met elkaar in balans zijn, yin en yang. Bij gezond geluk hoort ook boosheid kunnen uiten en niet altijd gelukkig hoeven zijn. Tegenstrijdig hè.

Zonder licht geen donker en zonder angst geen liefde. Liefde is een totaal van alle emoties, zoals wit licht een totaal is van alle kleuren. Om iets te kunnen ervaren, moet je dus ook het tegenovergestelde ervaren hebben.

Wat is geluk? Geluk is een emotie en betekent ‘tevreden zijn met de huidige leefomstandigheden’, ofwel ‘gelukkig zijn’. Het is het tegenovergestelde van ongelukkig, wat bestaat uit een ontevreden gevoel. Geluk betekent dus niet dat alles perféct hoeft te zijn. Al is dat wel vaak een voorwaarde voor velen. Als alles perfect is, dan ben ik gelukkig.

Het leven is als Wabi sabi, een eeuwenoude Japanse wijsheid. De schoonheid zien in het imperfecte, het waarderen van de simpelheid en de vergankelijkheid van het leven te accepteren. 

Op verschillende manieren is een goed gevoel te creeëren: iets kopen, alcohol, drugs, eten, op vakantie gaan, sex, aandacht. Dit zijn allemaal vormen van vals geluk die maar van korte duur is. Je hebt steeds weer een nieuwe implus nodig als je geluksgevoel weer weg is. Je wilt steeds meer van deze vorm van geluk. Het is onverzadigbaar.

Gezond Geluk gaat over de som van alles in je leven en hoe jouw gedachten daarover zijn. Het is een blijvende en stabiele vorm van geluk, die niet bij de eerste de beste tegenslag uitgewerkt is. Het geeft rust in je lijf en je hoofd.

Er is niet één ding aan te wijzen dat voor Gezond Geluk staat, het is een package deal. Met je voeding, je leefstijl, de mate van stress in je leven, je ademhaling en mindset heb je op een natuurlijke manier veel invloed op jouw Gezond Geluk!

STAPPENPLAN

Ik bekijk jouw persoonlijke situatie vanuit een groter geheel en ik leg voor jou de verbanden. Je lichaam en je geest hebben een uitwerking op elkaar, dit kan negatief, maar ook positief! Goed nieuws! Voor een effectief en blijvend herstel gaan we aan de slag met meerdere aspecten. Als Orthomoleculair therapeut, voedings- en suppletie-adviseur, yogadocent, hormoonspecialist en ervaringsdeskundige (burn-out, hormonaal disbalans), maak ik met mijn methode gebruik van:

1) VOEDING EN VITAMINEN

Wat is nou écht goed voor je en wat niet? Is jouw voedingspatroon echt zo gezond als je denkt? Vitaminen, mineralen en goede vetten zijn essentiële grondstoffen die nodig zijn voor een goed functionerende lichaam en geest. Tekorten kunnen ernstige gevolgen hebben voor jong en oud. Je voeding en je vitaminenvoorraad bepalen voor een groot deel je gezondheid.

2) GEZONDE SLAAP EN LEEFSTIJL

Een gezonde nachtrust is van essentiëel belang voor je gezondheid en je geluk. Chronisch slaaptekort leidt tot mentale en lichamelijke gezondheidsklachten en ziekte. De nachtrust is het meest onderschatte deel van de dag, maar super belangrijk! Zoals velen denken, je kunt slaap níet inhalen. Je hersenen en je lichaam hebben voldoende slaap van goede kwaliteit nodig om goed te kunnen functioneren. 

3) ONTSPANNING EN ADEMHALING

Stress is #1 van heel veel klachten en ziekte (erg en minder erg). Stress, met name chronische stress zorgt voor disbalans in je hormoonhuishouding en tekorten aan vitaminen. Stress zorgt ervoor dat je immuunsysteem niet goed z’n werk kan doen. Stressreductie, yoga en meditatie zijn belangrijke onderdelen van de Feelgood-methode. Passende oefeningen krijg je mee voor thuis.

4) HORMOONBALANS

Hormonen staan het hoogst in hiërarchie in je lichaam, zó belangrijk zijn ze dus! Als je hormonen uit balans zijn, dan merk je dat aan vervelende uiteenlopende klachten (erg, minder erg). Fysiologische, mentale en chemische stress zorgen allemaal voor een hormonaal disbalans, we gaan werken aan een hormonaal balans.

5) MINDSET

Mindset is everything! Loskomen van beperkende patronen en overtuigingen. Je (positieve) mindset bepaalt je geluk! Als jij denkt dat je een probleem hebt, dan hebt je een probleem. Als je denkt dat je geen probleem hebt, dan heb je geen probleem. Dus meer positiviteit in je leven!

INVESTEER IN JEZELF

Voor een afspraak wordt tijd gereserveerd. Mocht je verhinderd zijn kun je een afspraak tot minimaal 24 uur van te voren kostenloos verplaatsen. Na die tijd wordt het hele consult in rekening gebracht.

Het is mogelijk conculten via skype te doen.

EERSTE CONSULT

1,5 – 2 uur (intake + consult) – € 135

_

VERVOLG CONSULT

1 uur – € 100

_

KORT CONSULT

max. 30 minuten – € 60

_

TELEFONISCH CONSULT

per 15 minuten – € 35

error: Content is protected !!

GEZONDHEID BEGINT BIJ ZELFCARE

Laat je inspireren en ontvang met enige regelmaat tips over het verbeteren van je gezondheid op een natuurlijke manier!

Bedankt voor je aanmelding. Ik beloof dat ik je niet zal SPAMMEN.