GEZONDHEID BEGINT BIJ BEWUSTZIJN

ORTHOMOLECULAIRE THERAPIE
—-

Op een natuurlijke en holistische manier werken aan je gezondheid en geluk

Orthomoleculair gezien wordt er tot op celniveau naar je gezondheid gekeken. Orthomoleculaire therapie plakt geen pleisters, maar pakt de klacht met natuurlijke middelen bij de bron aan. Om te werken aan een verbeterde gezondheid worden er voedings- en leefstijlinterventies ingezet en worden er indien nodig vitamine supplementen gebruikt ter ondersteuning.

Klachten worden vanuit een groter geheel bekeken, alles in je lichaam staat namelijk met elkaar in verband. Vaak zit het ‘probleem’ niet op de plek waar de klacht zich uit.

De uitwerking van je geest op je lichaam is groot en kan een negatieve mindset een negatieve uitwerking hebben op je lichaam. Omgekeerd werkt dit ook en heeft een positieve mindset een positieve uitwerking op je gezondheid! Voor een effectief herstel, ook voor de lange termijn, gaan we aan de slag met meerdere aspecten. Als Orthomoleculair therapeut, voedings- en suppletie-adviseur, yogadocent, hormoonspecialist kijk ik naar de volgende dingen:

 • Je voedingspatroon
 • Je leefstijl
 • Tekort aan vitaminen en mineralen
 • Tekort aan essentiële vetzuren
 • Je hormoonbalans
 • Toxische belasting
 • Overige disbalans in je lichaam
 • Je slaappatroon
 • De mate van stress in je leven
 • Je ademhaling
 • Je mindset

Om inzicht te krijgen in een aantal van bovenstaande aspecten kan er bij de intake via een vingerprik een EMB bloedtest worden afgenomen. Wil je liever via de reguliere weg bloedonderzoek laten doen, dat kan ook.

NB: orthomoleculaire therapie maakt geen gebruik van medicijnen. Echter is het nooit de bedoeling om te stoppen met het nemen van medicatie zonder overleg met je huisarts. Ik werk vaak samen met huisartsen, waar eventueel ook aanvullend bloedonderzoek gedaan wordt.

Een goede gezondheid is goud waard!

Als het om je gezondheid en geluk gaat kun je klachten en ziekte maar beter voorkomen dan genezen, door zo gezond mogelijk te leven. Vaak krijgt je gezondheid pas prioriteit als je klachten krijgt of ziek wordt. Je hebt ergens last van dat je dagelijkse functioneren belemmert en daar wil je vanaf.

Je lichaam heeft als prioriteit om balans (homeostase) te creëren. Lukt dat niet, omdat het teveel belast wordt met verschillende vormen van stress, dan ontstaan er klachten e/o ziekte. Dit kunnen sluimerende vage klachten zijn of juist heel duidelijke en aanwezige klachten. Je voelt je niet fit, je hebt weinig energie, pijn, het loopt allemaal niet lekker binnenin en soms zie je dat aan de buitenkant. Je huid is onzuiver met acné, eczeem, je bent bleek of hebt een grauwe gelaatskleur, dof of uitvallend haar, je mist de sprankeling in je ogen…

Hoe je je voelt en hoe gezond je bent bepaalt voor een groot deel je geluk, hoe je in het leven staat, hoe succesvol je bent en noem maar op. Je gezondheid zou dus eigelijk altijd prioriteit nummer 1 moeten hebben, no matter what. Je kunt preventief werken aan een goede gezondheid of als je klachten hebt. Wil je op een natuurlijke en holistische manier aan de slag met het verbeteren van je algehele gezondheid, dan hoor ik graag van je.

ººGEZONDHEID BEGINT BIJ BEWUSTZIJN.
KOM IN BEWEGING EN MAAK DE EERSTE STAP!ºº

error: Content is protected !!