IK BEN JENNET

 

In de laatste 10 jaar ben ik er steeds meer achter gekomen dat goed voor jezelf zorgen een grote kracht is. Helemaal als het je gezondheid ten goede komt. Goed voor jezelf zorgen gaat hand in hand met zelfliefde. Vind je het jezelf waard om goed voor te zorgen? Ben je het waard om jezelf op nummer 1 te zetten als dat nodig is. Durf je ‘nee’ te zeggen, ook al roepen alle conditioneringen in je lijf keihard ‘JA’. Zelfcare vraagt je soms om tegen alle verwachtingen van anderen in te gaan. Keuzes te maken die voor jou gezond zijn. Alle keuzes die ik in de afgelopen jaren heb gemaakt hebben ervoor gezorgd dat ik sta waar ik nu sta en doe wat ik nu doe. Tegenslagen hebben me inzicht en handvaten gegeven om verder te onderzoeken. Vertrouwen heeft me rust gebracht. Acceptatie en overgave hebben me energie gegeven, omdat ik het niet meer hoefde uit tegeven aan dingen die ik niet kan veranderen. Gezondheid begint bij zelfcare: gezonde voeding, een gezonde leefstijl, positieve mindset en stressreductie.

VISIE

Als je goed voor je lichaam zorgt, zorgt je lichaam goed voor jou. Je lichaam praat tegen je in de vorm van een gevoel, fijn of niet fijn. De niet fijne definiëren we als klachten, kleine of grote. Hoe vaker je je lichaam negeert, des te harder het moet schreeuwen om gehoord te worden. Laten we eerlijk zijn, we willen allemaal oud worden en ook nog eens gezond zijn, om zo lang mogelijk van de rijkdom van het leven te genieten.

Om je lichaam te kunnen begrijpen, moet je leren luisteren. Je lichaam vertelt je wat wel of niet goed voor je is. Met alle afleidingen de hele dag, is dat best nog wel een uitdaging. Door de verstilling op te zoeken met bijvoorbeeld yoga of meditatie, door met enige regelmaat even stil te staan, kan je weer leren luisteren. Goed voor jezelf zorgen betekent dat je lichaam optimaal kan functioneren, omdat je het voorziet van kwalitatief goede brandstof, weinig toxische belasting, weinig stress, een gezonde leefomgeving, een gezonde leefstijl en gezonde gedachten, dat komt dat je gezondheid en je geluk ten goede.

 

ººJe kunt je auto mooi oppoetsen en laten blinken, maar als je de motor niet onderhoudt en je gooit er de verkeerde brandstof in, dan heb je er niks aan.ºº

 

MOOI VAN BINNEN, IS MOOI VAN BUITEN

Door de aandacht te verleggen naar binnen, zie je dat aan de buitenkant terug. Als je lichaam optimaal kan functioneren,  je van binnen gezond bent, dan ben je mooi van buiten en hakt de veroudering er minder snel in. Een stralende huid, meer energie, glanzend haar, mooie nagels en een frisse, heldere blik in de ogen krijg je erbij cadeau.

Je kunt je auto mooi oppoetsen en laten blinken, maar als je de motor niet onderhoudt en je gooit er de verkeerde brandstof in, dan heb je er niks aan. Je lichaam kan een disbalans uiten in huidklachten die ontstaan vanuit een disbalans in de darmen, als je er een zalfje op smeer of je bedekt het met make-up, dan ziet het er aan de buitenkant wel mooi uit, maar van binnen is het probleem niet opgelost. Als de binnenkant gezond is, zit je lekker in je vel, bruis je van de energie en ben je happy met jezelf!

BURN-OUT

Ik voelde me altijd overal verantwoordelijk voor, zorgde beter voor een ander dan voor mezelf. Ik was een ster in ballen hooghouden, Jennet deed het altijd wel. Volledig borstvoeding geven, werken en tussendoor klussen in het nieuwe huis. Ik zei nooit ‘nee’, terwijl iedere vezel van mijn lichaam dat wel schreeuwde. Deze uitputtingsslag resulteerde in een burn-out en zo veranderde ik van een sterke vrouw in een hoopje ellende.

 

ººIk zei nooit ‘nee’, terwijl iedere vezel in mijn lichaam dat wel schreeuwde.ºº

 

Een heel leerzaam proces, waar ik volledig indook. Mijn commitment, welwillendheid en flinke dosis zelfliefde heeft me een nóg krachtigere vrouw gemaakt dan de versie voor de burn-out, ik had mezelf geupgrade. Ik had met mezelf afgesproken dat ik dit maar één keer in mijn leven zou meemaken en daar herinner ik mezelf iedere dag aan door voldoende te ontspannen, gezond te leven en te denken. Kortom goed voor mezelf te zorgen.

HORMOONBALANS

Van mijn 16e tot mijn 38e was mijn lichaam in strijd met hormonen. Jarenlange pilgebruik, een zwangerschap, heel veel stress, miskramen, tekorten aan essentiële vitaminen. Gelukkig zijn die hormonen er nog steeds, maar nu werken we samen, nu zijn we in balans. Een hormonaal disbalans is een strijd die vaker niet dan wel te winnen is met synthetische hormonen of medicijnen, in sommige gevallen kan het niet anders. De grootste winst wordt behaald met het aanpassen van je voeding, leefstijl, zorgen dat je goed in je vitaminen zit, stressreductie en het elimineren van de toxische belasting van hormoonverstorende stoffen (EDC’s).

Een hormonaal disbalans geeft tal van vervelende klachten. Van mensturatieklachten, vruchtbaarheidsproblemen, darmklachten, depressie en somberheid, enorme vermoeidheid en weinig energie, huidproblemen, slecht slapen tot een laag libido.

Zorgen voor balans komt ten gunste van je gezondheid en geluk en daarmee het succes in je leven. Hoe je daar dan komt, daar help ik je bij.

liefs Jennet

error: Content is protected !!

GEZONDHEID BEGINT BIJ ZELFCARE

Laat je inspireren en ontvang met enige regelmaat tips over het verbeteren van je gezondheid op een natuurlijke manier!

Bedankt voor je aanmelding. Ik beloof dat ik je niet zal SPAMMEN.