STA IN
JE KRACHT

FEELGOOD
COACHING

(HER)ONTDEK JE KRACHT

Exit burn-out, hallo hormoonbalans en welkom zwangerschap, story of my life. Wijs worden door ervaring is toch wel mijn manier om dingen te leren. Ik ben echt een praktijk-mens. Ik had mezelf wijsgemaakt dat ik niet kon leren. Ik kon beter maar nergens aan beginnen, dan zou het ook niet mislukken. Faalangst. Na mijn burn-out ging ik alsnog los. Ik investeerde ruim 15.000 euro in opleidingen om te doen waar mijn hart ligt. Een burn-out gaf me het inzicht te geloven in mijn eigen kracht en te doen waar ik happy van wordt. Belemmerende gedachten, patronen en angsten transformeerde ik in vrijheid, creativiteit en vertrouwen. Zelfsabbotage ging in de prullenbak en ik stond weer met beide benen op de grond, had weer een frisse blik op het leven en doe nu waar mij hart ligt. Achteraf zie ik dat alles verbonden is en sta ik in mijn kracht.

1/ VISIE

Ik hoef je niet te overtuigen, want de verandering moet vanuit jezelf komen, ik ben er om je te inspireren. Je lichaam is een ongelooflijk intelligent systeem en is geavanceerder en verfijnder dan welk stuk techniek ook. Alle verstoringen van buitenaf zorgen ervoor dat je lichaam en daarmee je mind uit balans raakt en er klachten ontstaan, heel vervelende klachten waar jij vanaf wilt. Klachten die ervoor zorgen dat jij niet jouw volste leven leeft.

Wat is voor jou belangrijk in je leven, wat bepaald jouw geluk? Is dat rijkdom in de vorm van geld en materiële dingen of rijkdom in de vorm van een gezond lichaam en een positieve flexibele mind die mogelijkheden en oplossingen ziet? Je lichaam streeft altijd naar synergie en werkt hard voor je, ook al heb je dat niet in de gaten. Je lichaam vertelt je precies wat je moet doen, alleen hebben we tegenwoordig zoveel afleiding dat we vergeten te luisteren. Je lichaam en mind zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Het is práchtig!

Er wordt veel geïnvesteerd om aan een gelukkig leven te bouwen, vaak wordt daarbij voorbij gegaan aan de essentie. Je kunt alles in de wereld bezitten, maar als je niet gezond bent, klachten hebt en vastzit in negatieve gedachten, onrustig bent, dan zal je altijd op zoek blijven naar dat basale gevoel van geluk.

Jouw voedingspatroon, mentale patronen, de reserves of tekorten aan vitaminen en mineralen, de stress in je leven, je leefstijl en je mindset, bepalen of jij lekker in je vel zit. Door te zorgen dat je lichaam in balans is vergroot je het succes op een gezond, vitaal, gelukkig en succesvol leven, waardoor jij jouw potentieel optimaal kunt benutten, omdat je de beste versie van jezelf bent! Waar je ook maar aan wilt werken, het is allemaal dichterbij als je lichaam in balans is en je negatieve en vernietigende gedachten kunt elimineren.


ººSELFLOVE IS THE GREATEST MEDICINEºº

2/ COACHING

Door via ervaring wijs te worden, heb ik heel wat klappen van het leven geïncasseerd. Ik kan me goed inleven als je aan het begin of zelfs middenin een burn-out staat. Ik weet wat een onvervulde kinderwens met je doet of hoe je om kunt gaan met herhaalde miskramen of een hormonaal disbalans. Ik heb diverse yoga opleidingen gevolgd (Hatha Vinyasa yoga, Yin yoga, Restorative yoga, Fertiliteitsyoga-hormoonbalans), een opleiding tot Orthomoleculeir voedings- en suppletie-adviseur, Orthomoleculair Epigenetisch Therapeut, essentiële oliën en (fertiliteits)massage en vanuit mijn eigen situatie nog meer gespecialiseerd in hormoonbalans, natuurlijk zwanger worden en herhaalde miskramen. Mijn aller grootste inspiratie is mijn dochter Vera. Ik heb twee vaste life- en businesscoaches (Egon Massink en Patrick Mundus) die mij inspireren. En uiteraard mijn man Machiel Hoek als mijn 24/7 leermeester, eye-opener, businesscoach. Reflecteren en filosoferen over het leven over ondernemen, over tegenstrijdigheden, patronen, blokkades, emoties, angsten en vooral over het leven van je volste potentieel. Ik ben dankbaar om anderen te mogen inspireren en begeleiden vanuit de ervaring en kennis van wat het leven mij gebracht heeft en hoe ik het leven leef. Ik had het niet anders willen doen.


ººMijn dochter is mijn grootste inspiratie.ºº

3/ VOEDING

In mijn puberteit werd ik geconfronteerd met mijn gewicht, ik was een laatbloeier en ging mijn eigen gang, genoeg stof om iemand mee te pesten. Al mijn hele leven ben ik slank geweest, ik heb het voordeel dat ik alles kan eten en niet aankom. In een omgeving waar mensen het continu over je gewicht hebben is dat alleen best wel vervelend. In de ontdekkingstocht naar ‘mag ik wel zijn zoals ik ben’, sloeg ik door. Ik wilde onzichtbaar zijn. Hielden ze maar eens op met bekritiseren. Ik ging heel erg op mijn voeding letten, bewoog veel en stond regelmatig op de weegschaal. Ik had het gevoel dat ik er niet mocht zijn. Ik viel af.

Door een grote verandering in mijn leven ging ik beter voor mezelf zorgen, mijn gewicht was weer normaal. De mensen bleven me bekritiseren en zo ontwikkelde ik een ander voedingspatroon. Ik ging overeten om te laten zien ‘zie je wel dat ik wel eet, dit is gewoon zoals ik ben!’ Ik at veel dingen die niet goed voor mijn lijf waren en ik voelde me er ook niet goed bij. Ik kwam niet aan, maar ik mocht niet zeuren, want ik had niet te klagen.

Zo ontstond mijn liefde voor goede voedzame en biologische voeding en gezonde verzorgingsproducten. Het was klaar, ik had mezelf lang genoeg verwaarloosd. Ik wilde meer weten over de werking van voeding en deed de opleiding tot orthomoleculair voedings- en suppletie-adviseur. Ik vind je basis belangrijk, daarom onderzoek ik altijd eerst hoe jij er op dit moment voor staat, om van daaruit verder te werken.

4/ BURN-OUT

Tja, die was onvermijdelijk. Mijn kinderjaren en een groot deel van mijn volwassen leven stonden in het teken van anderen. Zorgen voor anderen, voldoen aan verwachtingen van anderen, zie je mij wel? Ben ik het wel waard? Als vormgever bij reclamebureau’s kwam ik nooit echt tot m’n recht. Ik ben heel creatief, maar niet op commando. Zo werd ik steeds bevestigd dat ik het niet kon. Faal. Het kwam uiteindelijk wel, maar ik wist dat er veel meer in me zat. Frustrerend. Het kostte me allemaal bakken met energie. Er heeft nooit iemand tegen me gezegd dat ik niet goed genoeg ben of er niet mag zijn, je hebt daarvoor geen woorden nodig. Die burn-out, ik ging er volledig in. Nachtenlang plafondstaren werd mij nieuwe hobby. Diep van binnen ergens wist ik dat er veel meer in me zat, het kwam er alleen (nog) niet uit. Tijdens mijn burn-out kwam ik in aanraking met yoga…ik kon ontspannen en de creativiteit ging weer stromen. Ik kan het toch! Er ontstond ruimte en vertrouwen. Toen ik ontslag kreeg voelde ik voor het eerst van mijn leven niet de grond onder mijn voeten vandaag zakken, maar voelde het goed, ondanks de onzekere periode die zou aanbreken. In de afgelopen 8 jaren en ook al daarvoor heb ik in mezelf geïnvesteerd op persoonlijk vlak, maar ook aan opleidingen om zo ook professioneel onderlegt te zijn om zo goede en verantwoorde begeleiding te kunnen geven. Ik startte drie bedrijven, een bedrijf voor grafische vormgeving en een yogastudio en het concept Jennet Meppelink als holitisch life coach. Het is veel energie investeren, maar ik krijg er nog meer energie van terug.


ººALS IK HET EVEN NIET MEER ZIE ZITTEN DAN KIJK IK NAAR MIJN TROUWRING MET DE INSCRIPTIE: OVERGAVE & VERTROUWENºº

5/ VRUCHTBAARHEID & HORMOONBALANS

Ik was zestien jaar toen ik voor het eerst ongesteld werd, dat was heel heftig en ik werd gelijk aan de pil gezet. Het advies van de huisarts en mijn moeder wist niet beter. Toen ik stopte op mijn zevenentwintigste, omdat ik zwanger wilde worden, ging dat niet helemaal vanzelf. Tien jaar Diane-35 had haar sporen achtergelaten en beetje bij beetje herstelde mijn lichaam van de synthetische hormonen. Ik reageer heftig op hormonen, dat is een feit. Na twee-en-een-half jaar “proberen” en vele onderzoeken, constateerden de artsen PCOS en kreeg ik ondersteunende hormonen om grip te krijgen op mijn cyclus. Ik zat er doorheen, mijn geduld was op, ik was er klaar mee. In het moment van ultiem loslaten was ik zwanger.

Tien jaar later, relatie 2.0 en nog een kinderwens. Veertig en ondertussen ook al weer twee-en-een-half jaar verder. Een burn-out, tekorten aan vitaminen en essentiële voedingsstoffen door een zwangerschap en onderhalfjaar borstvoeding hadden voor een behoorlijke disbalans gezorgd in mijn lichaam. Waarom heeft niemand me dat ooit gezegd, hoe belangrijk die vitaminen en mineralen zijn?! Zeven miskramen hebben we nu achter de rug, één PICSI traject in Duitsland met aanvullend onderzoek naar eicelkwaliteit. De specialisten in Nederland zeggen dat het een gevalletje “vooral doorgaan en volhouden” is, maar ze hebben geen idee waar ze het over hebben. In Duitsland kregen we de diagnose slechte eicelkwaliteit en is de kans op een gezond kindje via de natuurlijke weg nihil.

Als alles in je lichaam goed functioneert en de enige klacht die je hebt is, dat je een zwangerschap niet kunt vasthouden, dan gaat slechte eicelkwaliteit er niet in. Ik kon het niet geloven, ik weigerde het te geloven. In anderhalve dag ging ik van wanhoop naar hoop en besloot ik de artsen die: gezonde voeding (anders dan de schijf van vijf), mindset, hormoonbalans, voldoende essentiële vitaminen en mineralen, massage en yoga van tafel veegden, niet te geloven. Ondertussen bezit ik zoveel specialistische kennis op het gebied van vruchtbaarheid en hormonen, dat opgeven niet aan de orde is. Eicelkwaliteit here we come. We’re just getting started!


ººYOGA VEER STAAT VOOR VEERKRACHT, KWETSBAAR DURVEN ZIJN EN MEEGAAN OP DE FLOW VAN HET LEVENºº

6/ YOGA VEER

Yoga is iets wat ik vanuit mijn hart doe. Ik maak veel gebruik van yogahoudingen en ontspanningstechnieken. Yoga is een krachtig instrument om mee te werken. Het is geen wondermiddel, maar een onderdeel van het geheel. Mijn eerste yogales was een drama! Ik zat aan het begin van wat een burn-out zou worden. Ik was totaal niet lenig of flexibel en één brok onrust. Toch heb ik het een kans gegeven en het heeft veel voor me gedaan en dat doet het nog steeds. In mijn yogastudio Yoga Veer in Leeuwarden zie ik dat veel mensen baat hebben bij yoga. Yoga Veer staat voor veerkracht, zachtheid, kwetsbaar durven zijn en meegaan op de flow van het leven. Als gecertificeerd yogadocent probeer ik over te brengen wat mij zoveel heeft gegeven. Yoga is meer dan ontspanning, maar die ontspanning is juist bij een burn-out, hormonale klachten en vruchtbaarheidsproblemen zó belangrijk. Stress schopt de hele boel in de war. Voor mij is yoga veel meer dan de houding op de mat, voor mij is yoga een manier van leven, een manier van denken.

Ik hoop jou mee te mogen nemen naar jouw basis voor een gezonder, gelukkiger en succesvoller leven in wat dat dan ook is. Dat je heel oud en gezond mag worden.

liefs Jennet

ººHEB JE GEEN IDEE WAAR JE MOET BEGINNEN?
SAMEN KOMEN WE ER WEL UIT!ºº

Eerst even kennis maken via de app, mail of skype?
Je bent welkom!

Word de beste versie van jezelf

WIL JE OP DE HOOGTE BLIJVEN?

Ontvang max 2x per maand tips en interessante artikelen over een gezond en gelukkig feelgood-leven in je mailbox.

Yes! Het is gelukt, je ontvangt de nieuwsbrief in je mailbox.

WIL JE OP DE HOOGTE BLIJVEN?

Ontvang max 2x per maand tips en interessante artikelen over een gezond en gelukkig feelgood-leven in je mailbox.

Yes! Het is gelukt, je ontvangt de nieuwsbrief in je mailbox.