IK BEN JENNET MEPPELINK

 

Een creatief brein dat altijd wel ergens een idee in ziet, moet met enige regelmaat de stilte opzoeken. Ik hou van puurheid en eenvoud, maar word erg blij van de complexiteit van het lichaam en kan ontroerd worden door de perfectie ervan. Thuis eet ik alleen biologisch en het liefst uit de moestuin. Mijn dag begint met een zonnegroet en eindigt met yoga Nidra en daartussenin mijn ‘rek-en-strek-yoga-oefeningen’. Ik hou van de rust op de Friese wateren en sta graag op de punt van een zeilboot. Ik ben leergierig en filosofeer graag over het leven en ben erg gesteld op mijn nachtrust, je kan me dus nergens voor wakker maken. Ik ben gepassioneerd en gedreven en verliefd op het leven.

VISIE

Als je goed voor je lichaam zorgt, zorgt je lichaam goed voor jou. Je lichaam praat tegen je in de vorm van gevoel, fijn of niet fijn. De niet fijne definiëren we als klachten, kleine of grote. Hoe vaker je je lichaam negeert, des te harder het moet schreeuwen om gehoord te worden. Laten we eerlijk zijn, we willen allemaal oud worden en ook nog eens gezond zijn, om zo lang mogelijk van de rijkdom van het leven te genieten.

Om je lichaam te kunnen begrijpen, moet je leren luisteren. Je lichaam vertelt je wat wel of niet goed voor je is. Met alle afleiding de hele dag is dat best nog wel een uitdaging. Door de verstilling op te zoeken met bijvoorbeeld yoga of meditatie, kan je weer leren luisteren. Goed voor jezelf zorgen betekent dat je lichaam optimaal kan functioneren, omdat je het voorziet van kwalitatief goede brandstof, weinig toxische belasting, weinig stress, een gezonde leefomgeving en een gezonde leefstijl, dat komt dat je gezondheid en je geluk ten goede.

 

ººJe kunt je auto mooi oppoetsen en laten blinken, maar als je de motor niet onderhoudt en je gooit er de verkeerde brandstof in, dan heb je er niks aan.ºº

 

MOOI VAN BINNEN, IS MOOI VAN BUITEN

Door de aandacht te verleggen naar binnen, zie je dat aan de buitenkant terug. Als je lichaam optimaal kan functioneren,  je van binnen gezond bent, dan ben je mooi van buiten en hakt de veroudering er minder snel in. Een stralende huid, meer energie, glanzend haar, mooie nagels en een frisse, heldere blik in de ogen krijg je erbij cadeau.

Je kunt je auto mooi oppoetsen en laten blinken, maar als je de motor niet onderhoudt en je gooit er de verkeerde brandstof in, dan heb je er niks aan. Je lichaam kan een disbalans uiten in huidklachten die ontstaan vanuit een disbalans in de darmen, als je er een zalfje op smeer of je bedekt het met make-up, dan ziet het er aan de buitenkant wel mooi uit, maar van binnen is het probleem niet opgelost. Als de binnenkant gezond is, zit je lekker in je vel, bruis je van de energie en ben je happy met jezelf!

BURN-OUT

Ik voelde me altijd overal verantwoordelijk voor, zorgde beter voor een ander dan voor mezelf. Ik was een ster in ballen hooghouden, Jennet deed het altijd wel. Volledig borstvoeding geven, werken en tussendoor klussen in het nieuwe huis. Ik zei nooit ‘nee’, terwijl iedere vezel van mijn lichaam dat wel schreeuwde. Deze uitputtingsslag resulteerde in een burn-out en zo veranderde ik van een sterke vrouw in een hoopje ellende.

 

ººIk zei nooit ‘nee’, terwijl iedere vezel in mijn lichaam dat wel schreeuwde.ºº

 

Een heel leerzaam proces, waar ik volledig indook. Mijn commitment, welwillendheid en flinke dosis zelfliefde heeft me een nóg krachtigere vrouw gemaakt dan de versie voor de burn-out, maar dit keer opgewaardeerd naar een verbeterde versie. Ik had afgesproken met mezelf dat ik dit maar één keer in mijn leven zou meemaken en daar herinner ik mezelf iedere dag aan door voldoende te ontspannen, gezond te leven en te denken.

Mannen voor jullie houdt het hier op. Jullie hebben ook hormonen, maar dat systeem zit iets minder ingewikkeld in elkaar. Daarin zijn wij vrouwen toch iets geavanceerder en bijzonderder. Sorry.

HORMOONBALANS

Van mijn 16e tot mijn 38e was mijn lichaam in strijd met hormonen. Jarenlange pilgebruik, een zwangerschap, heel veel stress, miskramen, tekorten aan essentiële vitaminen. Gelukkig zijn die hormonen er nog steeds, maar nu werken we samen, nu zijn we in balans. Een hormonaal disbalans is een strijd die vaker niet dan wel te winnen is met synthetische hormonen of medicijnen, in sommige gevallen kan het niet anders. De grootste winst wordt behaald met het aanpassen van je voeding, leefstijl, zorgen dat je goed in je vitaminen zit, stressreductie en het elimineren van de toxische belasting van hormoonverstorende stoffen (EDC’s).

Een hormonaal disbalans geeft tal van vervelende klachten. Van mensturatieklachten, vruchtbaarheidsproblemen, darmklachten, depressie en somberheid, enorme vermoeidheid en weinig energie, huidproblemen, slecht slapen tot een laag libido.

Zorgen voor balans komt ten gunste van je gezondheid en geluk en daarmee het succes in je leven. Hoe je daar dan komt, daar help ik je bij.

liefs Jennet

error: Content is protected !!

NATUURLIJK GEZOND GELUK

Laat je met enige regelmaat, maar niet té vaak, inspireren door tips en info over hoe voeding, vitaminen, ontspanning, leefstijl en je mindset kunnen bijdragen aan het Gezond Geluk & Succes in jouw leven!

Bedankt dat je je hebt aangemeld voor de nieuwsbrief, je vindt me +/- 1x per maand in je mailbox! Mis je me? Check dan je SPAM, misschien ben ik daar terecht gekomen. Enjoy!