GEZONDHEID BEGINT BIJ ZELFCARE

HAPPII + HEALTHII MAMA
—-

Om te voldoen in de behoeften van je kindje is het ook belangrijk dat je erkent wat jouw behoeften zijn en daar een invulling aan geeft, zodat je het beste kunt moederen.

Je bent als moeder geneigd om je kindjes op nummer 1 te zetten. Logisch ook, je kindjes kunnen niet voor zichzelf zorgen en zijn afhankelijk van jou. Maar door jezelf te vergeten kan het zo zijn dat je op een gegeven moment achter de feiten aanloopt en vergeet dat jij er ook nog bent. Je vergeet voor jezelf te zorgen, te voldoen aan jouw behoeften. Als kersverse moeder weet ik als geen ander dat de tijd een spelletje met je speelt, de dagen vliegen voorbij zonder dat je er erg in hebt. Tijd voor jezelf vrijmaken lijkt een onbegonnen zaak. Toch is het erg belangrijk. 

ººAls je jezelf op nummer ÉÉn zet betekent dat niet dat je anderen verwaarloost.ºº

Picture this: een bankrekening van energie. Je hebt genoeg energie te geven als je vol in de plus staat, maar als er niks op staat kan je ook niks geven. Als je wel energie uitgeeft terwijl je in het rood staat doe je jezelf tekort en zul je na verloop van tijd opgebrand zijn. Je lontjes worden korter, je tenen langer en je bent niet meer die leuke mama die je zo graag wilt zijn. De energie van vermoeidheid hangt om je heen en je kindjes voelen dat haarfijn aan en doen er nog een schepje bovenop. Ze spiegelen je.

SELFCARE

Hulp vragen is niet voor iedereen even makkelijk. Vooral als jij vind dat je sterk moet zijn. Hulp vragen is wel belangrijk! Loslaten van de gedachte dat je zwak bent als je hulp vraagt is heel bevrijdend. Ik merk dat de onrust bij mij zit in de gedachte van dingen moeten en verwachtingen die ik mezelf heb opgelegd. Als ik dat loslaat heb ik inees meer tijd. Selfcare hoeft niet ingewikkeld te zijn of veel tijd te kosten. Soms moet je dingen leren combineren of even weten welke mogelijkheden er zijn om te werken aan selfcare.

Lees hier hoe mijn selfcare momenten eruit zagen als nieuwbakken mama.

Een goede gezondheid is goud waard!

Als het om je gezondheid en geluk gaat kun je klachten en ziekte maar beter voorkomen dan genezen, door zo gezond mogelijk te leven. Vaak krijgt je gezondheid pas prioriteit als je klachten krijgt of ziek wordt. Je hebt ergens last van dat je dagelijkse functioneren belemmert en daar wil je vanaf.

Je lichaam heeft als prioriteit om balans (homeostase) te creëren. Lukt dat niet, omdat het teveel belast wordt met verschillede vormen van stress, dan ontstaan er klachten e/o ziekte. Dit kunnen sluimerende vage klachten zijn of juist heel duidelijke en aanwezige klachten. Je voelt je niet fit, je hebt weinig energie, pijn, het loopt allemaal niet lekker binnenin en soms zie je dat aan de buitenkant. Je huid is onzuiver met acné, eczeem, je bent bleek of hebt een grauwe gelaatskleur, dof of uitvallend haar, je mist de sprankeling in je ogen…

Hoe je je voelt en hoe gezond je bent bepaalt voor een groot deel je geluk, hoe je in het leven staat, hoe succesvol je bent en noem maar op. Je gezondheid zou dus eigelijk altijd prioriteit nummer 1 moeten hebben, no matter what. Je kunt preventief werken aan een goede gezondheid of als je klachten hebt. Wil je op een natuurlijke en holistische manier aan de slag met het verbeteren van je algehele gezondheid, dan hoor ik graag van je.

ººIN ACTIE KOMEN IS DE EERSTE STAP
NAAR EEN BETERE GEZONDHEIDºº

error: Content is protected !!

GEZONDHEID BEGINT BIJ ZELFCARE

Laat je inspireren en ontvang met enige regelmaat tips over het verbeteren van je gezondheid op een natuurlijke manier!

Bedankt voor je aanmelding. Ik beloof dat ik je niet zal SPAMMEN.