GEZONDHEID BEGINT BIJ BEWUSTZIJN

HAPPII + HEALTHII KIDS
—-

De gezondheid van je kindje gaat boven alles. Kindjes kunnen nog niet met woorden aangeven wat ze nodig hebben en soms zijn de signalen onduikelijk of lopen ze door elkaar heen. toch vertellen die signalen ons meer dan we denken.

___

Uit onderzoek blijkt dat kinderen te weinig magnesium binnen krijgt om goed te kunnen functioneren. Dat betekent dat bijna alle kinderen extra magnesium kunnen gebruiken. Het is belangrijk om te beseffen dat als je kind bepaald gedrag laat zien, dat een symptoom is van een diepere verstoring. Eén van de meest onderschatte en ontkende verstoringen zijn tekorten aan mineralen, vitaminen en andere essentiële voedingsstoffen, zoals o.a. vitamine D en omega 3-vetzuren. Hier benoem ik specifiek het mineraal Magnesium, het wordt namelijk in het lichaam gebruikt voor meer dan 300 belangrijke processen. Daarmee kun je je bedenken dat een tekort aan magnesium je kindje behoorlijk uit balans kan halen, dit geldt ook voor volwassenen. Maar hoe komen kinderen nu aan een magnesiumtekort en waarom is het zo’n belangrijk mineraal?

GROEI, HERSTEL + ENERGIE

Niet alleen voor kleine kinderen (en pubers) is het een belangrijk mineraal, maar ook voor volwassenen. Naast dat het hèt antistress mineraal bij uitstek is, essentieel voor de groei en herstel van je lichaam en het maken van energie. Als je aan stress denkt, denk dan niet alleen aan mentale stress, hieronder valt ook lichamelijke stress. Eigenlijk alles wat de balans in het lichaam verstoort. Het ondersteund de explosieve groei van botten, zorgt voor sterke tanden, een tekort aan magnesium op jonge leeftijd kan zorgen voor een zwakker gebit. Magnesium ondersteund de slaap en zorgt voor een goede slaapkwaliteit. Het is belangrijk voor de algehele groei en herstel in/van het lichaam, werkt ondersteunend bij groeipijn, onmisbaar voor de spieren (kramp), het immuunsysteem, het zenuwstelsel, het geheugen, de concentratie, je hebt het nodig om energie te maken, het brengt rust in je lichaam en je wordt er blij van! …en nog veel meer.

ººVeel kinderen hebben op zeer jonge leeftijd, zelfs al in de prenatale fase, meer stress ervaren dan goed voor ze is.ºº

Een tekort aan magnesium ontstaat als er aan de ene kant te weinig binnenkomt en er aan de andere kant teveel wordt verbruik. Daarbij is de opname in de darm bepalend. Een goede darmfuntie is dus heel belangrijk als magnesium via de mond binnenkomt.

+ LEES MEER OVER MAGNESIUMTEKORT BIJ KINDEREN

MAGNESIUMTEKORT BIJ KINDEREN

Ik ontdekte de kracht van magnesium toen mijn zoontje ineens helemaal onder de eczeem zat. Ik smeerde hem in met magnesiumcrème en met dat de eczeem na 4 dagen helemaal verdwenen was, waren ook zijn onrust, vele huilen en slecht slapen ineens opgelost. We waren zo vanaf het begin op zoek naar antwoorden en ineens was het daar.

Veel kinderen hebben al een slechte start omdat hun moeders tijdens de zwangerschap op borstvoedingsperiode niet voldoende magnesium binnen hebben gekregen. Kinderen eten vaak nog niet voldoende en gevarieerd om genoeg magnesium binnen te krijgen. De bodem is verarmd, waardoor groenten minder vitaminen en mineralen bevatten dan we denken.

Daarnaast krijgen kinderen ongemerkt te veel ongezonde voeding als suiker en koolhydraten binnen, waarvoor magnesium nodig is om het af te breken. Dit geldt ook voor gifstoffen en bestrijdingsmiddelen die op voeding wordt aangetroffen. Daarnaast is de opnamecapaciteit van de darm essentieel, waarbij gezonde darmen heel belangrijk zijn.

ººWat ik ontdekte vond ik zowel heel mooi als verontrustend en concludeerde dat heel veel kindjes baat zouden hebben bij een aangepaste dagelijkse dosering magnesium.ºº

Er is nog een interessante factor die nog niet bekend is bij veel nieuwbakken ouders: Early Life Stress (ELS). Veel kinderen hebben op zeer jonge leeftijd, zelfs al in de prenatale fase, meer stress ervaren dan goed voor ze is.

+ lees meer over early life stress

EARLY LIFE STRESS

Een ongewenste zwangerschap, vroeggeboorte, een zware bevalling, gehaald worden met een vacuümpomp of keizersnede, gescheiden zijn van de moeder na de bevalling, een verstoorde hechting, operatie, ziekenhuisverblijf, heel veel huilen, alle vormen van trauma. Allemaal vormen van stress die vallen onder de noemer EARLY LIFE STRESS. Vaak hebben moeders tijden de zwangerschap al een tekort aan magnesium. Ik ben ELS (Early Life Stress) gaan onderzoeken en wat ik ontdekte vond ik zowel heel mooi als verontrustend en concludeerde dat heel veel kindjes baat zouden hebben bij een aangepaste dagelijkse dosering magnesium.

+ LEES MEER OVER DE SYMPTOMEN VAN MAGNESIUMTEKORT BIJ KINDEREN

SYMPTOMEN MAGNESIUMTEKORT

Magnesium komt voornamelijk (95%) voor in de cellen (=intracellulair). Regulier wordt meestal het gehalte magnesium in het serum bepaald (=extracellulair), terwijl het juist belangrijk is te weten wat het gehalte van magnesium is in de cellen, omdat het daar actief is. Deze manier van meten zorgt ervoor dat een magnesiumtekort vaak niet wordt opgemerkt. Een bepaling van het magnesiumgehalte in de cel is vrij lastig, daarom wordt er vaak een indicatie gedaan aan de hand van symptomen.

Laten we eens kijken naar de meest voorkomende symptomen bij baby’tjes en (kleine) kindjes:

 • Veel huilen, huilbaby’s
 • Onrustig gedrag
 • Gedragsproblemen
 • ADD/ADHD
 • Autisme
 • Slaapproblemen
 • Moeilijk over kunnen geven aan de slaap
 • Angstdromen
 • Gespannenheid
 • Tandenknarsen
 • Vermoeidheid
 • Concentratieproblemen
 • Groeipijnen
 • Trillingen en schokbewegingen (trillend ooglid)
 • Hoofdpijn

INNAME MAGNESIUM

Inname van magnesium kan in druppelvorm, als een capsule/pil, maar ook via de huid. Transdermale opname via de huid is ideaal voor kleine kinderen en uiteraard ook voor volwassenen. Smeren van een crème met magnesium, een magnesiumolie of in een badje met magnesiumzout vlokken. Hiermee omzeil je de spijsvertering en hoeft het niet via de darmen opgenomen te worden.  Voor alles geldt een kinderdosering! Heb je oudere kinderen/pubers die wel een capsule kunnen slikken, laat je dan goed adviseren over de beste vorm van magnesium die van toepassing is op de situatie.

NOTE

Vaak zijn bovenstaande symptomen een cominatie van meerdere factoren waarbij magnesium een mooie ondersteuning kan geven. Observeer je kindje altijd goed, als er na enige tijd gebruik van magnesium geen verbetering is, kijk dan verder naar onderliggende oorzaken. Een teveel aan magnesium wordt afgevoerd via de nieren. Heeft je kindje nierproblemen, gebruik dan minder magnesium dan is aanbevolen. Stop nooit het gebruik van medicatie zonder te overleggen met de behandelend arts.

ººBlije kindjes, zijn blije mama’sºº

Nogmaals, laat je goed voorlichten over de toepassingsvormen en doseringen bij kleine kindjes. Heb je een vraag over jouw persoonlijke situatie, dan zie ik je berichtje tegemoet. Blije kindjes, zijn blije mama’s.

Wil je magnesiumproducten van Zechsal bestellen met korting stuur dan je bericht via onderstaande button.

Liefs Jennet

ººGEZONDHEID BEGINT BIJ BEWUSTZIJN.
KOM IN BEWEGING!ºº

error: Content is protected !!

GEZONDHEID BEGINT BIJ ZELFCARE

Laat je inspireren en ontvang met enige regelmaat tips over het verbeteren van je gezondheid op een natuurlijke manier!

Bedankt voor je aanmelding. Ik beloof dat ik je niet zal SPAMMEN.