MISKRAMEN

vergroot je kans
op een gezonde
zwangerschap

WELKOM VERTROUWEN!

Je kunt zwanger worden, dat heeft je lichaam bewezen, maar er gaat iets niet goed, je lichaam stoot het vruchtje af. Miskramen zijn helaas geen uitzondering. Sommige vrouwen maken dit één keer mee, andere vrouwen worden keer op keer geconfronteerd met verlies.

Je hebt een positieve test in handen, je hebt je best gedaan om dit zo lang mogelijk uit te stellen. Je hart maakt een sprongetje, het is gelukt! Jullie lopen op wolken en stiekem ben je al bezig om de uitgerekende datum te berekenen. Je fantaseert al wat, koop babyspulletjes en ziet alleen maar zwangere buiken. Je kindje groeit niet alleen in je buik, maar ook in je hoofd en in je hart. Kleine krampjes worden steeds groter en aanweziger, gevoelsmatig vallen ze niet meer onder de noemer ‘het hoort erbij’. Bloedverlies wordt meer en heftiger en BÁM je krijgt een klap in je gezicht. Dit kunt je niet ontkennen. Een miskraam. Hier kunnen we heel veel verzachtende woorden voor bedenken, maar het is gewoon KUT! KLOTE!

Ik weet er helaas alles van, als professional en als ervaringsdeskundige – 7 miskramen – kijk ik samen met jou naar jouw/jullie situatie. Hoe ga je om met de (herhaaldelijke) teleurstelling? Hoe kunt je toch blij zijn voor andere zwangere vrouwen? Hoe behoudt je het vertrouwen en hoe zorg je ervoor dat je de kans op een gezonde zwangerschap vergroot?

liefs Jennet

VERTROUWEN

De realiteit hakt er flink in. Naar recente metingen eindigt ongeveer 10 – 15% van de zwangerschappen in een miskraam. Na je 35e jaar is het risico op een miskraam nog iets meer verhoogd. Het zit ergens in je achterhoofd, maar je had nooit gedacht dat dit jou zou overkomen. Zwanger worden en blijven is zo’n kwetsbaar proces, voor een deel heb je daar invloed op en voor en groot deel niet. Hoe zorg je ervoor dat je een volgende zwangerschap met vertrouwen kunt omarmen en je niet wegkwijnt in negatieve gedachten van angst en onzekerheid? Hoe blijf je in verbinding met je lichaam, je buik? Dat je geduldig kunt zijn en zoveel mogelijk kunt loslaten, zonder daadwerkelijk je kinderwens los te laten. Hoe doe je dat?!

ONDERZOEK EN VERANDER

De medische wetenschap kan heel veel, maar helaas kunnen ze ons geen garantie geven op een gezonde zwangerschap, en dat kan ik ook niet. Onze creator heeft ons zo prachtig gemaakt, dat processen als een zwangerschap op veel vlakken nog onbegrepen zijn. Vooral als het gaat om miskramen is dit een onbekend gebied. Vaak is de reden heel duidelijk en kan je gericht iets ‘doen’, maar vaker is de oorzaak onbekend en kunnen meerdere factoren een rol spelen.

Je kunt mogelijke oorzaken onderzoeken, maar dan moet je alleen wel weten wát je kunt onderzoeken en waar je aan kunt werken. Ook zonder onderzoek kun je bij onverklaarbare miskramen het één en ander doen om lichamelijk en geestelijk in balans te komen, om zo de kans op een gezonde zwangerschap te vergroten.

WAT KUNT JE ZELF DOEN?

Je hoeft niet machteloos aan de zijlijn toe te kijken, er zijn een aantal dingen die je zelf kunt doen, onder begeleiding, om het risico op een miskraam te verlagen en de kans op een gezonde zwangerschap te vergroten. Hierbij zijn een aantal factoren van belang om je lichaam als een gesmeerde ‘machine’ te laten lopen. Denk daarbij aan hormoonbalans (=vruchtbaarheid), gezonde voeding (wat is gezond?), goed in je voorraad essentiële vitaminen zitten (welke zijn belangrijk?), een gezonde leeftijlstressreductie (meditatie + yoga = ontspanning!), je ademhaling en je mindset (weg met belemmerende blokkades!).

HET VERHAAL VAN JENNET

Na een moeizaam zwanger worden met PCOS 12 jaar geleden is een prachtige dochter geboren. In relatie 2.0 heb ik de afgelopen 3 jaar 7 miskramen gehad en die hakken er best in. Ik heb ervoor gekozen om mijn zwakte als mijn kracht te zien en in deze periode heb ik veel kennis en inzichten verkregen rondom miskramen en gezond zwanger worden, zo heb ik iedere miskraam kunnen zien als een cadeautje van wijsheid en ervaring. Na 3 jaar en 7 miskramen ben ik nog steeds vol vertrouwen en positiviteit. Ik weet dat ik met mijn 40 jaar een gezonde zwangerschap op mij ligt te wachten, ik weet alleen nog niet wanneer. Ik ben lichamelijk en geestelijk in balans en er helemaal klaar voor! Ik ben van ver gekomen en ik ben er bij-na. Vertrouwen, overgave en positiviteit zijn zulke grote manifesterende krachten, dat ik bewust heb gekozen om niet in het tegenovergestelde te geloven.

Ik hoop dat ik jou als professional en ervaringsdeskundige kan inspireren en begeleiden om dichterbij de realisatie van je kinderwens te komen. Je geluk te vinden in het proces er naartoe.

DE FEELGOOD-METHODE

Ik bekijk jouw persoonlijke situatie vanuit een groter geheel en ik leg voor jou de verbanden. Je lichaam en je geest hebben een uitwerking op elkaar, dit kan negatief, maar ook positief! Goed nieuws! Voor een effectief en blijvend herstel gaan we aan de slag met meerdere aspecten. Als Orthomoleculair therapeut, yogadocent, hormoonspecialist en ervaringsdeskundige (burn-out, vruchtbaarheidsproblemen en miskramen), maak ik met mijn FEELGOOD-methode gebruik van:

1) ONTSPANNING EN YOGA

Stress is #1 van heel veel klachten en ziekte (erg en minder erg). Stress, met name chronische stress zorgt voor disbalans in je hormoonhuishouding en tekorten aan vitaminen.

2) VOEDING EN LEEFSTIJL

Wat is nou écht goed voor je en wat niet? Is jouw voedingspatroon echt zo gezond als je denkt? Doe jij wat goed voor je is of ga je herhaaldelijk over grenzen tegen beter weten in? Je voeding en je leefstijl bepalen je gezondheid en daarmee je geluk.

3) VITAMINEN- EN MINERALENCHECK

Vitaminen, mineralen en goede vetten zijn essentiële grondstoffen die nodig zijn voor een goed functionerende lichaam en geest. Tekorten kunnen ernstige gevolgen hebben voor jong en oud. We kijken naar de balans in je lichaam en vullen aan waar nodig is!

4) HORMOONBALANSCHECK

Hormonen staan het hoogst in hiërarchie in je lichaam, zó belangrijk zijn ze dus! Als je hormonen uit balans zijn, dan merk je dat aan vervelende uiteenlopende klachten (erg, minder erg). Fysiologische, mentale en chemische stress zorgen allemaal voor een hormonaal disbalans, we gaan werken aan een hormonaal balans.

5) MINDSET

Mindset is everything! Hoe jij over iets denkt, bepaalt hoe jij iets ervaart. Heb jij overwegende negatieve gedachten of positieve? Je mindset bepaalt je gezondheid en geluk! Dus meer positiviteit in je leven!

ººHAAL HET BESTE UIT JEZELF!ºº

Samen komen we er wel uit.
Eerst even kennis maken via de app, mail of skype?
Je bent welkom!

error: Content is protected !!

NATUURLIJK GEZOND GELUK

Laat je met enige regelmaat, maar niet té vaak, inspireren door tips en info over hoe voeding, vitaminen, ontspanning, leefstijl en je mindset kunnen bijdragen aan het Gezond Geluk & Succes in jouw leven!

Bedankt dat je je hebt aangemeld voor de nieuwsbrief, je vindt me +/- 1x per maand in je mailbox! Mis je me? Check dan je SPAM, misschien ben ik daar terecht gekomen. Enjoy!