HORMOON
BALANS

weer happy
met jezelf zijn

HALLO HORMOONBALANS

Moe, pijnlijke menstruaties, hoofdpijn, overgangsklachten, gevoelige darmen, vruchtbaarheidsproblemen, niet kunnen afvallen, enorme zoet-behoefte, slecht slapen…noem maar op. De klachten rondom een hormonale disbalans zijn heel divers. Niet zo gek als je bedenkt dat die hormonen de belangrijkste regelstoffen in je lichaam zijn. Allemaal leuk en aardig, jij bent er klaar mee, het is tijd om je goed te voelen!

Een groot deel van de disbalans in je hormoonhuishouding zit ‘m in de (chronische) stress in je leven, denk daarbij aan je mindset, je voedingspatroon, maar ook de verzorgingsproducten die je gebruikt en andere omgevingsfactoren. Niet altijd heb je overal invloed op. Hoe kom je nu meer in balans en hoe ondersteun je je lichaam in de ontgifting van toxische stoffen en hormonen uit o.a. je voeding.

liefs Jennet

HORMONAAL DISBALANS

Je voeding en je leefsstijl is heel belangrijk voor je hormoonhuishouding. een verstoring in je hormoonhuishouding heeft vaak al een langere aanloop periode gehad. Door stress, toxines uit voeding en je leefomgeving, een ongezond leefritme, ontstaan er diverse klachten zoals: onregelmatige mensturatiecyclus, pijn rondom de mensturatie, stemmingswisselingen, darmproblemen, snaaigedrag, moe, slecht slapen, depressief, overgangsklachten, maar ook vruchtbaarheidsproblemen. Wanneer je ouder wordt en je eierstokken met pensioen gaan, verandert er ook heel veel in je hormoonhuishouding. Als in de aanloop van een overgang er al een disbalans is opgebouwd, dan zijn er geen reserves meer om een overgang op te vangen. Met inzicht in jou hormoonbalans kan je met onder andere voeding en suppletie de synergie weer terugbrengen tussen je hormonen.

HALLO HORMOONBALANS

Vanuit een eigen ervaring kan ik me inleven hoe je je voelt en weet ik ook wat er nodig is om weer in balans te komen en ervoor te zorgen dat je je de balans behoudt Stap voor stap de beste versie van jezelf worden en weer vol energie van het leven genieten en nieuwe uitdagingen aan te gaan. Daar begeleid ik je graag bij met mijn FEELGOOD-methode!

DE FEELGOOD-METHODE

Ik bekijk jouw persoonlijke situatie vanuit een groter geheel en ik leg voor jou de verbanden. Je lichaam en je geest hebben een uitwerking op elkaar, dit kan negatief, maar ook positief! Goed nieuws! Voor een effectief en blijvend herstel gaan we aan de slag met meerdere aspecten. Als Orthomoleculair therapeut, yogadocent, hormoonspecialist en ervaringsdeskundige (burn-out, vruchtbaarheidsproblemen en miskramen), maak ik met mijn FEELGOOD-methode gebruik van:

1) ONTSPANNING EN YOGA

Stress is #1 van heel veel klachten en ziekte (erg en minder erg). Stress, met name chronische stress zorgt voor disbalans in je hormoonhuishouding en tekorten aan vitaminen.

2) VOEDING EN LEEFSTIJL

Wat is nou écht goed voor je en wat niet? Is jouw voedingspatroon echt zo gezond als je denkt? Doe jij wat goed voor je is of ga je herhaaldelijk over grenzen tegen beter weten in? Je voeding en je leefstijl bepalen je gezondheid en daarmee je geluk.

3) VITAMINEN- EN MINERALENCHECK

Vitaminen, mineralen en goede vetten zijn essentiële grondstoffen die nodig zijn voor een goed functionerende lichaam en geest. Tekorten kunnen ernstige gevolgen hebben voor jong en oud. We kijken naar de balans in je lichaam en vullen aan waar nodig is!

4) HORMOONBALANSCHECK

Hormonen staan het hoogst in hiërarchie in je lichaam, zó belangrijk zijn ze dus! Als je hormonen uit balans zijn, dan merk je dat aan vervelende uiteenlopende klachten (erg, minder erg). Fysiologische, mentale en chemische stress zorgen allemaal voor een hormonaal disbalans, we gaan werken aan een hormonaal balans.

5) MINDSET

Mindset is everything! Hoe jij over iets denkt, bepaalt hoe jij iets ervaart. Heb jij overwegende negatieve gedachten of positieve? Je mindset bepaalt je gezondheid en geluk! Dus meer positiviteit in je leven!

ººHAAL HET BESTE UIT JEZELF!ºº

Samen komen we er wel uit.
Eerst even kennis maken via de app, mail of skype?
Je bent welkom!

error: Content is protected !!

NATUURLIJK GEZOND GELUK

Laat je met enige regelmaat, maar niet té vaak, inspireren door tips en info over hoe voeding, vitaminen, ontspanning, leefstijl en je mindset kunnen bijdragen aan het Gezond Geluk & Succes in jouw leven!

Bedankt dat je je hebt aangemeld voor de nieuwsbrief, je vindt me +/- 1x per maand in je mailbox! Mis je me? Check dan je SPAM, misschien ben ik daar terecht gekomen. Enjoy!