Verbinding-hebben betekent tegenwoordig meer of je wel verbinding hebt met het WIFI of G3/4/5 netwerk. Je verbinden met anderen kan, als je wilt, 24/7 van achter je telefoon, iPad of computer. Doordat je zo bezig bent met deze verbinding met anderen, vergeet je de verbinding met jezelf. Je post wel af en toe een selfie van jezelf met een vriend of vriendin of je zet een bericht op je timeline en laat zien hoe fantastisch je leven is, waarbij je even connect met je digitale-jij, maar al snel ga je weer over naar de verbinding met anderen.

‘Jennet, wat loopt je nou te zeuren?! Je verbinden met anderen is toch juist goed?!’

Precies zoals je zegt. Ware verbinding is niet gelegen in de uiterlijke verschijningsvormen. Het is leuk om op de hoogte te zijn van iemands digitale leven, maar daarmee mis je de echte connectie. Je mist de essentie van verbinding. Je kunt je niet echt verbinden met een wereld die maar een tipje van de sluier laat zien. Een wereld waar het veelal schijnbaar positief is of waar mensen graag hun drama gevoed willen hebben. Je kunt natuurlijk nooit een koffie’tje doen met al je 525 vrienden om de diepgang in te gaan, maar dat is ook niet de bedoeling. Met hoeveel van jouw sociale vrienden ben jij echt verbonden? Hoe belangrijk is het voor je dat je een grote vrienden groep hebt? Ontleen je je zelfwaarde aan het aantal vrienden die je hebt of ben je ook gelukkig met jezelf als BFF.

CONNECTIE

Ware connectie begint al in de buik van je moeder. Zelfliefde begint bij onvoorwaardelijke liefde van je ouders/opvoeding. Doordat veel mensen die onvoorwaardelijke liefde niet hebben gekregen van hun ouders, gaan ze en zijn ze een groot deel van hun leven op zoek naar die liefde, naar bevestiging: dat je er mag zijn, dat je het waard bent, dat je goed bent zoals je bent. Social media geeft je het vluchtige gevoel van bevestiging, maar die bevestiging is maar tijdelijk en vergelijkbaar met de korte bevrediging van een drug, waardoor je steeds meer wilt.


Als volwassene kun je nog precies dezelfde basale gevoelens hebben als een kind, een baby.

surrogaat liefde

De zoektocht naar echte zelfliefde begint van binnenuit. Wat een paradox is, omdat het begin van zelfliefde begint bij onvoorwaardelijke liefde van je ouders/opvoeders. Daarom zal het zoeken naar (zelf)liefde buiten jezelf je nooit geven wat je verlangt. Als je liefde aan jezelf geeft, dan ben je je eigen ouder/opvoeder geworden. Als volwassene kun je nog precies dezelfde basale gevoelens hebben als een kind, een baby. Het verschil is dat je als volwassene in staat bent om jezelf deze liefde te geven, zodat je liefde kunt ontvangen en geven vanuit puurheid. Door de verbinding te maken met jezelf. Wat heb jij nodig om gelukkig te zijn? En dan bedoel ik niet iets buiten jezelf, een vorm van surrogaatliefde, zoals social media, sex, alcohol, drugs, ongezonde voeding (suiker), druk sociaal leven, waardering in je werk, bevestigd willen worden…

voelen

De eerste stap die ik nam na mijn burn-out was een yogales. Ergens down-the-road was ik mezelf kwijtgeraakt. Bij mijn eerste yogales barstte ik in tranen uit, ik voelde rust en ontspanning, ik VOELDE zonder te worden afgeleid door alle afleidingen in mijn leven. Wat voel ik echt, zonder het weg te stoppen? Het kwam hard aan, maar het was de eerste stap op mijn spirituele ontdekkingstocht. Het was de eerste verbinding met mijzelf na een lange tijd.


We zijn allemaal een product van onze opvoeding, ook onze ouders.

conditioneringen

We zijn allemaal een product van onze opvoeding, ook onze ouders, daar kunt je heel veel van vinden, maar dat is zoals het is. Je kunt ervoor kiezen tegen beter weten in om in dezelfde lijn door te gaan of het te accepteren en los te laten en een andere weg in te gaan, de weg van bewustwording, deze begint bij zelfreflectie en zelfliefde.

 

zelfliefde -vs zelfbevrediging

Even voor de duidelijkheid, zelfliefde betekent niet dat wanneer je vaker “jezelf-bevredigt” je dan per definitie jezelf liefhebt. Sex-hebben en de liefde bedrijven zijn ook twee verschillende dingen. Er is niks mis met sex-hebben, er is niks mis met zelfbevrediging en er is zeker niks mis met de liefde bedrijven. Het gaat allemaal om de intentie en de gedachte erachter. Het gaat om de mate van jezelf verbinden met jezelf en/of met een ander.


Het gaat allemaal om de intentie en de gedachte erachter.

Zelfliefde gaat voorbij zelfbevrediging. Zelfliefde betekent dat je te allen tijde goed voor jezelf zorgt en in verbinding blijft met jezelf, steeds even inloggen bij jezelf. Wat is goed voor jou, zodat je ook kunt geven: gezond (biologisch) eten, een gezonde leefstijl, voldoende water drinken, voldoende bewegen (niet te extreem), voldoende ontspannen, goed slapen, een gezonde manier van denken (niet destructief en negatief), op een juiste manier ademhalen… Je lichaam en je denken voeden, zodat je lichaam het beste voor jou kan werken en je daardoor gezonder en gelukkiger bent.

Je weet het allemaal wel, maar hoe doe je dat en waar begin je?

TIP!

Zorg dat je weer die verbinding met jezelf vindt, door toe te laten hoe je je echt voelt en dit niet te onderdrukken met afleidingen. Sta elke dag even stil bij hoe je je voelt, hoe je lichaam aanvoelt en waar je hart, je ziel, op dat moment behoefte aan heeft en dat is niet even Facebook of Instragram checken. Begin klein, begin met 5 minuten even stilstaan bij jezelf, aarden en dat is niets anders dan voelen hoe je contact maakt met de ondergrond, met de aandacht bij je ademhaling en je lichaam.

Wil je meer informatie over hoe je weer in verbinding komt met jezelf, dan zie ik je vraag graag tegemoet: feelgood@jennetmeppelink.nl

Ik wens je een fijne dag!

Liefs Jennet

error: Content is protected !!

LAAT JE INSPIREREN

Ontvang inspirerende mails die je leiden naar innerlijke rust en heelheid

You have Successfully Subscribed!